menu

Friday, December 28, 2012

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ [ΝΗΣΤΗΣΙΜΟΣ]

ΥΛΙΚΑ
 
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 κουτ. γλυκού κανέλλα ( κατα προτίμηση )
1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τρμμένο  
( κατα προτίμηση )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά και βράζουμε το σιρόπι.
2.  Όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε απο τη φωτιά.
3. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει καλά.
4. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. ΠΡΟΣΟΧΗ : Μην σας καεί.
5. Αφού πάρει το επιθυμητό χρώμα το μείγμα μας ρίχνουμε λίγο λίγο και με προσοχή το σιρόπι και ανακατεύουμε.
6. Ανακατεύουμε καλά  να σιροπιαστεί καλά το γλυκό μας και το ρίχνουμε σε ενα ταψί ή μια φόρμα. Αν διαλέξετε φόρμα θα πρέπει πρώτα να κρυωσει καλά το γλυκό και μετά να την αναποδογυρίσετε σε μια πιατέλα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

No comments:

Post a Comment