menu

Friday, December 28, 2012

Συνταγή για κωκ

ΚΩΚ

Μια  πολύ ωραία συνταγή  για κωκ .

ΥΛΙΚΑ:
   
Για τα μπισκότα: 
140 γρ. ζάχαρη
6 αβγά χωρισμένα (κρόκος - ασπράδι)
125 γρ. αλεύρι
50 γρ. κορνφλάουερ
Για τη γέμιση:
350 γρ. φρέσκο γάλα

150 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
3 κρόκοι αβγών
40 γρ. κορν φλάουερ
Για τη σοκολάτα:
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

150 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. μέλι
Για το σιρόπι:
150 γρ. νερό

150γρ ζάχαρη 

Φτιάχνει περίπου 30 κομμάτια
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τα μπισκότα:
Χτυπάμε τα 3/4 της ζάχαρης με τους κρόκους έως ότου ασπρίσουν.Χτυπάμε το υπόλοιπο της ζάχαρης με τα ασπράδια σε μαρέγκα.Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το κορνφλάουερ. Στο τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και δημιουργούμε μικρά κοκ πάνω σε μια λαδόκολλα σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 12-15', έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Για τη γέμιση:

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και την κρέμα και τα βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορνφλάουερ και τα αβγά.Πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα.Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεβράνη. Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε με ένα σύρμα. Τοποθετούμε λίγη από την κρέμα ανάμεσα σε κάθε δύο μπισκότα του κωκ.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 2'. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σε αυτό βουτάμε τη μία πλευρά των ήδη γεμισμένων κωκ.
Για τη σοκολάτα:
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα και την αφήνουμε να βράσει.Τεμαχίζουμε τη κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και ρίχνουμε πάνω σε αυτή την κρέμα που έχουμε βράσει.Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε για 2'. Ανακατεύουμε.Σε αυτή τη σοκολατένια κρέμα βουτάμε τα κωκ από την πλευρά που πριν τα βουτήξαμε στο σιρόπι.

No comments:

Post a Comment